Nieuws

Hieronder staat het laatste nieuws over Stichting getITfree.

Voorheen gebruikten we met name onze Facebook pagina : https://www.facebook.com/getitfree.nl 
Met de komst van onze eigen website, zullen het laatste nieuws eerst op onze eigen website plaatsen en op de social media kanalen hierna verwijzen.


22 September 2021
 Vandaag werden we verrast door een levering van gedoneerde goederen van Microcenter. Bedankt voor deze donatie!
https://www.microcenter.nl/


17 juni 2021:  Bedankt bericht en oproepje op intranet van gemeente Enschede

"Begin 2021 stond op ons intranet een oproep voor ‘t geven van oude laptops en ander computerspul.  Voor een project in Hengelo dat die spullen gereedmaakt om aan minima en vluchtelingen te schenken. Voor taalles, om met je DiGiD te kunnen werken en natuurlijk voor de coronalessen via het scherm. Alle gevers enorm bedankt!
Het project, GetITfree, wiste alle data grondig van de harde schijven, verving hier en daar onderdelen zodat de ouwetjes nog een ronde meekonden. Enschedese medewerker schonken een leuk aantal windows-7 computers, enkele laptops “uit Oma’s  tijd” en een paar mooie notebooks!  Zelfs “Oma’s laptop” is bruikbaar, omdat we daar geen Windows maar een vereenvoudigd besturingssysteem op zetten waardoor je er nog nét mee kunt internetten!  Kortom, alle gevers vriendelijk dank!! Mocht je nog spullen hebben die nu in de kast “wonen”: wacht niet te lang met weggeven, van liggen worden laptops niet sneller en van weggeven krijg je het fijne gevoel van positie “ontspullen”: Jij bent er af en de ander is er erg blij mee!"


Wil je ook een donatie of een schenking maken, kijk op "Schenken" of klik op deze link: Ga naar Schenken

 


10 juni 2021: update bereikbaarheid en wachlijsten

Stichting getITfree en haar vrijwilligers hebben de afgelopen maanden op aangepaste wijze hun werkzaamheden voortgezet. Zo hebben we veel vanuit huis gewerkt. De afgelopen periode was uitzonderlijk , met de positieve berichten over de actuele coronabesmettingen in het achterhoofd, denken we dat we de komende tijd vaker bij 't Geerdink te vinden zullen zijn. We blijven voorlopig wel alleen op afspraak werken. 

Bezoekers zonder afspraak kunnen we niet ten alle tijde helpen, dit i.v.m. nog steeds geldende corona maatregelen. 

We hebben het afgelopen jaar gezien, dat door thuisonderwijs en toename van videobellen er veel meer vraag binnengekomen is voor met name laptops. getITfree heeft geprobeerd extra laptops in te zamelen en gereed te maken. Hiervoor hebben we nieuwe contacten gelegd met organisaties en pariticulieren. We hebben hierdoor diverse laptops en andere apparatuur binnen gekregen, helaas is dit niet voldoende gebleken om te voorkomen dat er een wachtlijst voor de aanvragen van laptops is ontstaan van ongeveer 1 maand.
Mocht er geen noodzaak zijn voor een laptop (bijvoorbeeld omdat school dit eist) dan raden we u aan om een desktop computersysteem aan te vragen/nemen. Deze kunnen we makkelijker hardwarematig onderhouden en zijn doorgaans beter/sneller. 

25-01-2021 Gevraagd


Wegens thuisonderwijs vanwege Corona lockdown hebben we veel vraag naar:
- laptops
- webcams

Daarnaast hebben we behoefte aan:
- laptopladers en -tassen

Kunt u ons hiermee helpen?

reacties op: aanvraag@getitfree.nl 
 


Oudere nieuwsberichten:

Nieuws 2020
Nieuws 2019