Nieuws

Hieronder staat het laatste nieuws over Stichting getITfree.

Voorheen gebruikten we met name onze Facebook pagina : https://www.facebook.com/getitfree.nl 
Met de komst van onze eigen website, zullen het laatste nieuws eerst op onze eigen website plaatsen en op de social media kanalen hierna verwijzen.


17 juni 2021:  Bedankt bericht en oproepje op intranet van gemeente Enschede

"Begin 2021 stond op ons intranet een oproep voor ‘t geven van oude laptops en ander computerspul.  Voor een project in Hengelo dat die spullen gereedmaakt om aan minima en vluchtelingen te schenken. Voor taalles, om met je DiGiD te kunnen werken en natuurlijk voor de coronalessen via het scherm. Alle gevers enorm bedankt!
Het project, GetITfree, wiste alle data grondig van de harde schijven, verving hier en daar onderdelen zodat de ouwetjes nog een ronde meekonden. Enschedese medewerker schonken een leuk aantal windows-7 computers, enkele laptops “uit Oma’s  tijd” en een paar mooie notebooks!  Zelfs “Oma’s laptop” is bruikbaar, omdat we daar geen Windows maar een vereenvoudigd besturingssysteem op zetten waardoor je er nog nét mee kunt internetten!  Kortom, alle gevers vriendelijk dank!! Mocht je nog spullen hebben die nu in de kast “wonen”: wacht niet te lang met weggeven, van liggen worden laptops niet sneller en van weggeven krijg je het fijne gevoel van positie “ontspullen”: Jij bent er af en de ander is er erg blij mee!"


Wil je ook een donatie of een schenking maken, kijk op "Schenken" of klik op deze link: Ga naar Schenken


10 juni 2021: update bereikbaarheid en wachlijsten

Stichting getITfree en haar vrijwilligers hebben de afgelopen maanden op aangepaste wijze hun werkzaamheden voortgezet. Zo hebben we veel vanuit huis gewerkt. De afgelopen periode was uitzonderlijk , met de positieve berichten over de actuele coronabesmettingen in het achterhoofd, denken we dat we de komende tijd vaker bij 't Geerdink te vinden zullen zijn. We blijven voorlopig wel alleen op afspraak werken. 

Bezoekers zonder afspraak kunnen we niet ten alle tijde helpen, dit i.v.m. nog steeds geldende corona maatregelen. 

We hebben het afgelopen jaar gezien, dat door thuisonderwijs en toename van videobellen er veel meer vraag binnengekomen is voor met name laptops. getITfree heeft geprobeerd extra laptops in te zamelen en gereed te maken. Hiervoor hebben we nieuwe contacten gelegd met organisaties en pariticulieren. We hebben hierdoor diverse laptops en andere apparatuur binnen gekregen, helaas is dit niet voldoende gebleken om te voorkomen dat er een wachtlijst voor de aanvragen van laptops is ontstaan van ongeveer 1 maand.
Mocht er geen noodzaak zijn voor een laptop (bijvoorbeeld omdat school dit eist) dan raden we u aan om een desktop computersysteem aan te vragen/nemen. Deze kunnen we makkelijker hardwarematig onderhouden en zijn doorgaans beter/sneller. 

25-01-2020 Gevraagd


Wegens thuisonderwijs vanwege Corona lockdown hebben we veel vraag naar:
- laptops
- webcams

Daarnaast hebben we behoefte aan:
- laptopladers en -tassen

Kunt u ons hiermee helpen?

reacties op: aanvraag@getitfree.nl 
 


16 december 2020

Wegens de tweede corona lockdown zijn wij genoodzaakt de uitgifte bij 't Geerdink tijdelijk te stoppen. Dit omdat we de gezondheid van u en onze vrijwilligers waardevol vinden. 

We gaan uitgiftes op een andere locatie en op afspraak voor zetten.


30-10-2020:
Het is een feit, de piek van de tweede Corona-golf is aangekomen. Om drukte en onnodige reisbewegingen te voorkomen, werken we de komende tijd met halve bezetting. Enkel op afspraak geven we op de vrijdagen nog wel systemen uit. 

Heeft u een afspraak, kom op tijd en kom alleen op de afspraak.

Wilt u langs komen? Bel dan even of het niet te druk is: 06-33335074


01-10-2020:
Voorlopig werken we vrijdag tussen 10:00 en 14:00 alleen op afspraak. We vragen u te houden aan de afspraaktijd (dus niet eerder of later). We reserveren namelijk rond uw afspraak een tijdslot, zodat er niet te veel mensen aanwezig zijn. Kom daarom ook alleen tijdens uw afspraak.

Half juli-augustus 2020:
Wegens vakantie van onze vrijwilligers en onze werklocatie, zijn we tot 28 augustus minder goed te bereiken. We zullen in aangepaste vorm proberen computers uit te zetten, in te zamelen en klaar te maken. Het kan daardoor langer duren voordat we reageren.Juni 2020: Update Corona
Eind juni hebben we voor het eerst weer uitgiftes gedaan bij 't Geerdink, dit overeenkomstig met de landelijke en regionale veiligheidsrichtlijnen.  Dit ook voor ons flink passen en meten. Zo mogen we met minder mensen aanwezig zijn en moeten we onderling de minimale afstand in de gaten houden. 

Mocht u een afspraak hebben, kom dan op tijd, wacht tot u aan de beurt bent en volg de instructies van de locatie/vrijwilligers op.


 10 april 2020: Update Corona
We zijn inmiddels een maand verder. Het is raar om de vrijwilligers niet te zien. Wel hebben we veel aanmeldingen gekregen voor laptops, met name voor schoolgaande kinderen. We proberen aan de vraag te voldoen. Nu de aanmeldingen flink toegenomen zijn, zijn we meer dan ooit op zoek naar laptops.

We zijn begonnen om contactloos laptops uit te geven. Dit vergt de nodige aanpassingen. We zijn niet instaat om de normale werkwijze te hanteren. We hopen uw begrip hiervoor. Ondanks de bijzondere periode en het feit dat de meeste vrijwilligers helaas niets kunnen doen, hebben we niet helemaal stil gezeten.

De afgelopen weken hebben we:
- monitoren in bruikleen gegeven, voor thuiswerkende medewerkers van een non-profit organisatie
- monitorvoeten in bruikleen gegeven, voor thuiswerkende medewerkers van een andere non-profit organisatie
- een computersysteem uitgegeven aan RTV Hengelo
- 2 laptops in tijdelijke bruikleen voor cliënten van een instelling in de geestelijke gezondheidszorg, die gebruikt gaan worden voor videobellen en een online programma op afstand
- 2 laptops voor basisscholieren in tijdelijke bruikleen
- een alternatieve slingerbeursmatch uitgevoerd, een laptop voor een cliënt van een ambulante hulpinstantie
- contacten gelegd voor een nieuwe stroom aan gebruikte laptops

 

 


Maart 2020: 
Nederland en de rest van de wereld is in de greep van het Coronavirus. Derhalve zijn genoodzaakt onze activiteiten anders in te gaan vullen. Om de gezondheid van onze vrijwilligers en de gebruikers van de computersystemen te garanderen, heeft het bestuur van Stichting getITfree besloten om niet meer op locatie te werken. We kunnen namelijk daar onder andere onvoldoende rekening houden met de minimale afstand van 1.5 meter. 

Het blijft mogelijk om aanmeldingen te doen via onze e-mail. We kijken naar alternatieve mogelijkheden.14-01-2020 Ondersteuning Windows 7 is gestopt

Windows 7 ondersteuning is door Microsoft gestopt. Microsoft trekt, zoals beloofd, definitief de stekker uit besturingssysteem Windows 7. Sinds afgelopen dinsdag worden geen veiligheidsupdates meer uitgebracht. Dat Windows 7 over zijn houdbaarheidsdatum heen is, is geen verrassing meer. Doordat veiligheidsupdates niet meer beschikbaar zijn vanaf 14-01-2020, raadt Stichting getITfree  het af om computers met Windows 7 te gebruiken voor belangrijke zaken als internetbankieren.

Eventuele door getITfree uitgeleverde systemen met Windows 7 kunnen omgeruild worden. Heb je een door ons uitgeleverd systeem met Windows 7, dan kun je ook contact met ons opnemen. 

 

 


06-01-2020
De vakantie voor onze vrijwilligers zit erop. Aanstaande vrijdag 10-01-2020 zijn onze vrijwilligers weer bezig met de computeruitgiftes.


20-12-2019
Vanmiddag is de laatste werkdag van 2019 voor de vrijwilligers. We zijn vanwege de feestdagen niet beschikbaar.

12-12-2019
Kringloopwinkel Borne schenkt tijdens de goededoelenavond €500,- aan Stichting getITfree en levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de onkosten van getITfree. 

Meer informatie over de Kringloopwinkel Borne.


13-09-2019 

Wegens omstandigheden gaat de uitgifte van deze vrijdagmiddag niet door

 

Stichting 't Geerdink is vandaag vanwege omstandigheden gesloten. We hebben daarom de afspraken moeten afzeggen en of verzetten.  Het begrip hiervoor.13-09-2019   

 

Einde zomervakantie

Aan al het mooie en warme komt een eind, deze vrijdagmiddag starten we om 13:00 en zijn we tot 16:00 met de computers bezig.


 

Financieel overzicht 2018 online

Het bestuur van Stichting getITfree heeft haar jaarlijkse financieel overzicht online gezet. getITfree maakt als ANBI stichting op een transparante wijze haar financieel beleid jaarlijks openbaar. Deze zijn hier te vinden.


Slingerbeurs Matches

Tijdens de laatste slingerbeurs hebben we diverse matches gemaakt. Ook een aantal non-profit organisaties hebben een match met ons gemaakt. 

  Op 8 juni 2019 nam de Weggeefwinkel Hengelo een laptop voor haar werkzaamheden in ontvangst. Een weggeefwinkel is een "winkel" waar men schone en goede artikelen kan inbrengen. Uitzoeken ervan is gratis. De winkel is voor iedereen toegankelijk en zit aan de Schumannstraat 12 in Hengelo. Meer informatie vind u op hun website.

  Op 5 april 2019 nam de Natuur en Milieuraad Hengelo een mooie monitor in ontvangst.De Stichting Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o. is in 1972 opgericht.
De stichting bewaakt en bevordert in en rond Hengelo de bescherming van:
• de natuur
• het landschap
• het milieu.
 

Op 29 maart 2019, nam Garage2020 Twente een aantal monitoren in ontvangst voor haar werkplekken.
Garage2020 is een platform voor sociale innovatie, die vraagstukken rondom (kwetsbare) jeugd aanpakt. Meer informatie is na te lezen op hun website
   Ook nam Stichting Framed op 29 maart een Beamer in gebruik. Framed gebruikt deze voor presentaties over fotografie. getITfree hoopt in de toekomst een beter exemplaar in bruikleen te kunnen geven. 

Stichting getITfree is "Club van de Week" geworden.

Een week lang staan we in de aandacht bij Radio Hengelo TV en RTV Borne. Er is een radio interview afgegeven op Koningsdag en er is op  locatie bij ons gefilmd.