Nieuws 202016 december 2020

Wegens de tweede corona lockdown zijn wij genoodzaakt de uitgifte bij 't Geerdink tijdelijk te stoppen. Dit omdat we de gezondheid van u en onze vrijwilligers waardevol vinden. 

We gaan uitgiftes op een andere locatie en op afspraak voor zetten.


30-10-2020:
Het is een feit, de piek van de tweede Corona-golf is aangekomen. Om drukte en onnodige reisbewegingen te voorkomen, werken we de komende tijd met halve bezetting. Enkel op afspraak geven we op de vrijdagen nog wel systemen uit. 

Heeft u een afspraak, kom op tijd en kom alleen op de afspraak.

Wilt u langs komen? Bel dan even of het niet te druk is: 06-33335074


01-10-2020:
Voorlopig werken we vrijdag tussen 10:00 en 14:00 alleen op afspraak. We vragen u te houden aan de afspraaktijd (dus niet eerder of later). We reserveren namelijk rond uw afspraak een tijdslot, zodat er niet te veel mensen aanwezig zijn. Kom daarom ook alleen tijdens uw afspraak.

Half juli-augustus 2020:
Wegens vakantie van onze vrijwilligers en onze werklocatie, zijn we tot 28 augustus minder goed te bereiken. We zullen in aangepaste vorm proberen computers uit te zetten, in te zamelen en klaar te maken. Het kan daardoor langer duren voordat we reageren.Juni 2020: Update Corona
Eind juni hebben we voor het eerst weer uitgiftes gedaan bij 't Geerdink, dit overeenkomstig met de landelijke en regionale veiligheidsrichtlijnen.  Dit ook voor ons flink passen en meten. Zo mogen we met minder mensen aanwezig zijn en moeten we onderling de minimale afstand in de gaten houden. 

Mocht u een afspraak hebben, kom dan op tijd, wacht tot u aan de beurt bent en volg de instructies van de locatie/vrijwilligers op.


 10 april 2020: Update Corona
We zijn inmiddels een maand verder. Het is raar om de vrijwilligers niet te zien. Wel hebben we veel aanmeldingen gekregen voor laptops, met name voor schoolgaande kinderen. We proberen aan de vraag te voldoen. Nu de aanmeldingen flink toegenomen zijn, zijn we meer dan ooit op zoek naar laptops.

We zijn begonnen om contactloos laptops uit te geven. Dit vergt de nodige aanpassingen. We zijn niet instaat om de normale werkwijze te hanteren. We hopen uw begrip hiervoor. Ondanks de bijzondere periode en het feit dat de meeste vrijwilligers helaas niets kunnen doen, hebben we niet helemaal stil gezeten.

De afgelopen weken hebben we:
- monitoren in bruikleen gegeven, voor thuiswerkende medewerkers van een non-profit organisatie
- monitorvoeten in bruikleen gegeven, voor thuiswerkende medewerkers van een andere non-profit organisatie
- een computersysteem uitgegeven aan RTV Hengelo
- 2 laptops in tijdelijke bruikleen voor cliënten van een instelling in de geestelijke gezondheidszorg, die gebruikt gaan worden voor videobellen en een online programma op afstand
- 2 laptops voor basisscholieren in tijdelijke bruikleen
- een alternatieve slingerbeursmatch uitgevoerd, een laptop voor een cliënt van een ambulante hulpinstantie
- contacten gelegd voor een nieuwe stroom aan gebruikte laptops

 

 


Maart 2020: 
Nederland en de rest van de wereld is in de greep van het Coronavirus. Derhalve zijn genoodzaakt onze activiteiten anders in te gaan vullen. Om de gezondheid van onze vrijwilligers en de gebruikers van de computersystemen te garanderen, heeft het bestuur van Stichting getITfree besloten om niet meer op locatie te werken. We kunnen namelijk daar onder andere onvoldoende rekening houden met de minimale afstand van 1.5 meter. 

Het blijft mogelijk om aanmeldingen te doen via onze e-mail. We kijken naar alternatieve mogelijkheden.14-01-2020 Ondersteuning Windows 7 is gestopt

Windows 7 ondersteuning is door Microsoft gestopt. Microsoft trekt, zoals beloofd, definitief de stekker uit besturingssysteem Windows 7. Sinds afgelopen dinsdag worden geen veiligheidsupdates meer uitgebracht. Dat Windows 7 over zijn houdbaarheidsdatum heen is, is geen verrassing meer. Doordat veiligheidsupdates niet meer beschikbaar zijn vanaf 14-01-2020, raadt Stichting getITfree  het af om computers met Windows 7 te gebruiken voor belangrijke zaken als internetbankieren.Eventuele door getITfree uitgeleverde systemen met Windows 7 kunnen omgeruild worden. Heb je een door ons uitgeleverd systeem met Windows 7, dan kun je ook contact met ons opnemen. 

 


06-01-2020
De vakantie voor onze vrijwilligers zit erop. Aanstaande vrijdag 10-01-2020 zijn onze vrijwilligers weer bezig met de computeruitgiftes.